Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

В УКРАЇНІ СТАРТУЄ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНА КАМПАНІЯ З ВАКЦИНАЦІЇ ДІТЕЙ ПРОТИ КОРУ, ЕПІДЕМІЧНОГО ПАРОТИТУ ТА КРАСНУХИИ

Дата: 31.08.2023 10:18
Кількість переглядів: 182

У рамках кампанії напередодні нового навчального року лікарі та мобільні вакцинальні бригади будуть проводити щеплення дітей, які внаслідок війни або інших обставин пропустили вакцинацію. Для цього розроблені і прийняті обласні плани проведення кампанії, визначено обласних координаторів і залучено до "підчищаючого раунду" з імунізації заклади охорони здоровʼя, пункти щеплень та мобільні вакцинальні бригади, які проводитимуть виїзні сесії у таборах та у віддалених населених пунктах областей.  Фото без опису

Кір - це інфекційне захворювання може призвести до серйозних ускладнень, таких як пневмонія, запалення мозку. Можливі й летальні випадки. Найбільш вразливими до цієї хвороби є діти, вагітні жінки та люди з імунодефіцитними станамиФото без опису

Наразі лікування від кору не існує, тому убезпечити своє життя можна за допомогою вакцини.  

Епідемічний паротит (свинка) - ця хвороба найчастіше зустрічається у дітей у віці 5-15 років. Вона небезпечна своїми ускладненнями, адже вірус може викликати менінгіт, енцефаліт та глухоту, а в хлопчиків у майбутньому може призвести до безпліддяФото без опису

Дуже небезпечна хвороба для вагітних жінок, адже інфікування в першому триместрі вагітності збільшує вірогідність викидня до 25%.

Краснуха це ще одна небезпечна хвороба, від якої рятує вакцинація. Краснуха вважається «дитячою» хворобою, однак для вагітних жінок вона вкрай небезпечна. Особливо небезпечно захворіти на краснуху в першому триместріФото без опису

Найкращий захист від захворювання це імунізація, яка дає надійний тривалий імунітет

Головна причина спалахів цих хворобнизьке охоплення профілактичними щепленнями проти інфекційних хвороб дітей у попередні роки. Для колективного імунітету необхідно, щоб 95% населення мали імунітет до цієї хвороби.

у 2022 році обовʼязкове щеплення проти кору, згідно з національним календарем щеплень, отримали лише 69% у віці 6 років. Щоб не допустити спалах кору зараз ці щеплення мають бути надолужені, а діти довакциновані.

у ході кампанії напередодні нового навчального року лікарі та мобільні вакцинальні бригади будуть проводити щеплення дітей, які внаслідок війни або інших обставин пропустили вакцинацію.

заплановано провести понад 260 тисяч щеплень, не враховуючи рутинну вакцинацію.

у кампанії з вакцинації дітей від кору задіяно майже 2600 постійних пунктів щеплення, 318 мобільних бригад та 72 центри вакцинації населення.

вакцина проти кору, паротиту та краснухи (КПК) доставлена до кожного регіону, щеплення безоплатне. 657 тисяч доз комбінованої вакцини КПК на підтримку Національної програми імунізації в Україну доставив дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

Діти мають отримати два щеплення вакциною КПК: в 1 рік та в 6 років. Якщо дитина пропустила планове щеплення, потрібно наздогнати його якнайшвидше.

Дітям старше 6 років, які не мають жодного щеплення КПК, рекомендовано ввести дві дози вакцини з інтервалом між ними не менше 1 місяця.

Більше – за посиланням: https://bit.ly/3KoCQk7

Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору, епідемічного паротиту та краснухи-вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Посилання: https://bit.ly/2Dok6Qh.

Фото без описуМОЗ УКРАЇНИ ЗАКЛИКАЄ ВАКЦИНУВАТИСЯ ДО 1 ВЕРЕСНЯ !

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь