A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

Про затвердження Порядку формування кадрового резерву в Розівській селищній раді

Дата: 10.02.2022 15:41
Кількість переглядів: 1199

                                                                                                                 ПРОЄКТ

 

 

УКРАЇНА

РОЗІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ПОЛОГІВСЬГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

__________ сесія

восьмого скликання

РIШЕННЯ

 

 

 

_____.02.2022

смт Розівка

                                 № __

 

 

Про затвердження Порядку формування кадрового резерву в Розівській селищній раді

 

 

Керуючись ст. 25, ч. 1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до статті 16 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та п. 9 Типового порядку формування кадрового резерву в органах місцевого самоврядування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2001 року №1386, враховуючи рекомендації постійної комісії селищної ради з питань освіти, культури, охорони здоров'я, соціального захисту населення, законності, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики, з метою створення дієвого та якісного кадрового резерву для служби в органах місцевого самоврядування, Розівська селищна рада Пологівського району Запорізької області

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Порядок формування кадрового резерву в Розівській селищній раді (додається).

 

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань освіти, культури, охорони здоров'я, соціального захисту населення, законності, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

 

 

 

 

Селищний голова                                                            Світлана НЕСТЕРЕНКО

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

 

рішення сесії селищної ради

 

__.02.2022 №____

 

              

                                                           ПОРЯДОК

формування кадрового резерву в Розівській селищній раді

 

1. Порядок формування кадрового резерву в Розівській селищній раді (далі - Порядок) розроблений відповідно до статті 16 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», постанови Кабінету Мiнiстрiв України від 24.10.2001 року №1386 «Про затвердження Типового порядку формування кадрового резерву в органах місцевого самоврядування», з метою визначення єдиного підходу при формуванні у Розівській селищній раді кадрового резерву для зайняття посад і просування по службі.

Кадровий резерв для зайняття посад i просування по службі створюється за рішенням сесії селищної ради.

2. Основними етапами формування кадрового резерву є:

аналіз необхідності кадрового резерву;

визначення бажаних критеріїв до кандидатів на ту чи іншу керівну посаду;

вивчення і добір кандидатів до складу кадрового резерву;

формування, складання списку кадрового резерву та узгодження його з керівником;

 визначення і застосування різноманітних форм і методів роботи з особами, що зараховані до резерву;

підготовка, перепідготовка і підвищення кваліфікації кандидатів;

визначення готовності резерву керівних кадрів для призначення на посади.

3. Формування кадрового резерву передбачає добір працівників, які:

 спроможні запроваджувати демократичні цінності правової держави та громадянського суспільства, відстоювати права людини і громадянина;

мають професійні навички, що ґрунтуються на сучасних спеціальних знаннях і аналітичних здібностях, для прийняття та успішного виконання управлінських рішень.

4. Кадровий резерв формується з:

посадових осіб місцевого самоврядування, які підвищили кваліфікацію або пройшли стажування і рекомендовані атестаційною комісією на вищі посади;

державних службовців, які бажають перейти на службу до Розівської селищної ради;

спеціалістів виробничої, соціально-культурної, наукової та інших сфер, а також випускників вищих навчальних закладів відповідного профілю, у тому числі зарахованих на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки магістрів державного управління.

5. До кадрового резерву зараховуються особи, які виявили бажання зайняти посаду у Розівській селищній раді, мають відповідну кваліфікацію та освіту, або здобувають її.

Зарахування до кадрового резерву проводиться за згодою особи, яка виявила бажання зайняти посади у Розівській селищній раді. Про зарахування до кадрового резерву повідомляється керівництво за місцем роботи такої особи.

6. Кадровий резерв складається строком на один рік. Списки осіб, зарахованих до кадрового резерву, переглядаються та формуються щороку в грудні на наступний рік. У разі потреби до списку кадрового резерву протягом року можуть вноситися зміни у порядку, встановленому для його затвердження.

7. Зарахування до кадрового резерву затверджується розпорядженням селищного голови.

8. Кадровий резерв на посади селищного голови, секретаря селищної ради, заступників селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету, старост не формується.

На посади інших посадових осіб Розівської селищної ради кадровий резерв формується з розрахунку: на посади керівників відділів селищної ради та керівників виконавчих органів селищної ради - не менше двох осіб; на посади спеціалістів - не менше однієї особи з урахуванням фактичної потреби, про що складаються списки осіб, зарахованих до кадрового резерву.

9. Після зарахування до кадрового резерву на посади, робота на яких передбачає доступ до державної таємниці, розглядається питання щодо оформлення у встановленому порядку відповідного допуску особам, які його не мають.

10. Із зарахованими до кадрового резерву проводиться робота відповідно до особистих річних планів, затверджених керівниками відповідних структурних підрозділів Розівської селищної ради, де передбачається:

вивчення та аналіз виконання законів України, актів Президента України і Кабінету Міністрів України, рішень селищної ради;

систематичне навчання шляхом самоосвіти;

періодичне навчання і підвищення кваліфікації у відповідних навчальних закладах;

участь у роботі семінарів, нарад, конференцій з проблем та питань діяльності Розівської селищної ради;

стажування протягом не більш двох місяців у Розівській селищній раді, до кадрового резерву якого зараховано працівника;

виконання обов'язків посадової особи, на посаду якої зараховано працівника до кадрового резерву;

залучення до розгляду відповідних питань, проведення перевірок, службових розслідувань;

участь у підготовці проєктів розпоряджень селищного голови, рішень Розівської селищної ради та її виконавчого комітету, інших нормативних документів.

11. Здійснення контролю за виконанням особистих річних планів осіб, зарахованих до кадрового резерву: на посади керівників відділів селищної ради та керівників виконавчих органів селищної ради покладається на селищного голову,  на  інші посади - на керівників відповідних структурних підрозділів селищної ради.

12. Загальний відділ з питань організаційної роботи, звернень громадян та забезпечення діяльності виконавчого комітету селищної ради систематично аналізує та узагальнює практику формування кадрового резерву, вносить пропозиції керівництву щодо вдосконалення цієї роботи.

13. Якщо посада, до кадрового резерву на яку зараховано працівника, стає вакантною, він, за наявності рівних даних, має переважне право на її заміщення під час проведення конкурсу.

14. Просування по службі посадової особи Розівської селищної ради, зарахованої до кадрового резерву, може здійснюватися за рішенням селищного голови поза конкурсом.

15. Селищний голова несе відповідальність перед Розівською селищною радою за ефективну підготовку і використання кадрового резерву.

16. Перебування працівника у кадровому резерві може припинитися з його власної ініціативи або за вмотивованою пропозицією керівника відповідного структурного підрозділу в якому він працює.

17.Виключення зі списків кадрового резерву оформляється розпорядженням селищного голови.

 

 

 

Секретар селищної ради                                                         Наталя БРИЦЬКА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь