A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

В Розівській територіальній громаді відбувся семінар з фізичними особами-підприємцями щодо застосування ПРРО /РРО

Дата: 29.12.2021 09:30
Кількість переглядів: 273

Фото без описуПологівські податківці  провели семінар з фізичними особами-підприємцями Розівської територіальної громади, під час якого проінформували присутніх про новації, що очікують суб'єктів господарювання у сфері застосування PPO з початку 2022 року.

Зокрема, начальниця Пологівського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПСу  Запорізькій області Світлана Бруй розповіла платникам податків, що платники єдиного податку ІI-IV груп (фізичні особи – підприємці), незалежно від обсягу річного доходу, зобов’язані використовувати РРО чи ПРРО з 1 січня 2022 року.

 

Також посадовець звернула увагу підприємців – платників єдиного податку II-IV груп на необхідності завчасної реєстрації реєстраторів розрахункових операцій у контролюючих органах з метою дотримання вимог чинного законодавства України. Суб'єкти господарювання на свій власний вибір можуть використовувати або класичний, або програмний РРО, залежно від своїх потреб. Реєстрація програмного РРО відбувається онлайн, в «Електронному кабінеті платника», – звіт створюється в автоматичному режимі, без ризику санкцій за його не створення для платника.

Здійснення розрахункових операцій без проведення їх через РРО/ПРРО загрожує штрафом у розмірі 100% вартості проданої продукції, а у разі фіксації повторного порушення -150% вартості проданої продукції.

 

Також Світлана Бруй поінформувала, що 26 листопада 2021 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496 «Про затвердження Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку», яким затверджено Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку (далі – Порядок). Ознайомили з формою та порядком обліку товарних запасів. Роз’яснили, для яких платників податків ведення такого обліку є обов’язковим.

 

Особливу увагу було приділено безкоштовним електронним сервісам від ДПС, перевагам надання звітності та листуванню з податковим органом за допомогою ІТС «Електронний кабінет».

 

Окремо обговорювалось питання одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами активів, з яких не сплачувались податки, як легального шляху їх легалізації.

 

Семінар пройшов у конструктивному форматі, платники податків отримали відповіді на всі питання, які їх цікавили та друковану продукцію з зазначної тематики.

 

Ознайомитись з матеріалами семінару можливо за посиланням - https://rozivska-gromada.gov.ua/news/1640700353

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь