Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

8 травня - День пам'яті та примирення

Дата: 11.05.2021 08:29
Кількість переглядів: 1702

Фото без опису

Другий рік поспіль День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні припадають на період, коли наша територія в зв’язку з поширенням СОVID-19 знаходиться на карантині, та з метою збереження життя та здоров’я мешканців громади, урочисті масові заходи присвячені Дню пам’яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом, не відбуваються. Тому, відзначення цих пам’ятних дат, проходить вже у звичному форматі – переважна більшість заходів та привітань відбуваються онлайн.

 

Розівська селищна рада, як і вся Україна та світ, 8 травня вшановує День пам’яті та примирення – символ перемоги над нацизмом. Саме в цей день, 76 років тому, нацистська Німеччина оголосила про капітуляцію у Другій світовій війні.

 

Сьогодні 8 травня о 10 годині головою та заступниками Розівської селищної ради, керівниками закладів, установ та радою ветеранів здійснено покладання вінків та квітів до Братської могили воїнам захисникам, розміщеному у центральному парку селища Розівка. Присутні хвилиною мовчання та квітами вшанували пам’ять усіх загиблих у Другій світовій війні та тих, хто віддав своє життя за Україну, відстоюючи незалежність та суверенітет нашої держави, щоб ми жили вільно та щасливо. Церемонії пройшли з дотриманням усіх протиепідемічних заходів, з дотриманням соціальної дистанції.

 

Працівниками культури записано та змонтовано радіогазету до Дня пам'яті та примирення і 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, підібрано музичний супровід, записано привітання від голови селищної ради та голови ради ветеранів. Радіогазета буде лунати на всій території селищної ради 8-го та 9-го травня.

 

Усе більше віддаляються від нас грізні роки війни, однієї з найжорстокіших у світі. Але, час не владний над ними, їх не стерти ні з пам'яті народної, ні з скрижалей історії. Гірку чашу болю і страждань сповна довелося випити нашому народові. У ці дні, важливо відзначити про непересічну роль українців у перемозі у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам'ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людей, скоєних у тих роках.

Учасники війни, які виявили небачену стійкість і мужність, щоб існувала наша держава і нові покоління її громадян, - і сьогодні серед нас. Та, на жаль, з кожним роком їх – живих сторінок історії залишається все менше. Велику повагу і любов ми маємо віддавати нашим дорогим ветеранам. Це лише часточка великої данини пошани полеглим і живим ветеранам, які своєю кров’ю відстояли нашу свободу. Не забуваймо героїв-воїнів селища Розівки, які пішли на фронт, і не повернулися у свої рідні оселі. Ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати, адже сила нашого народу в любові до своєї Батьківщини та непереборному бажанні жити у вільній, щасливій і мирній країні! Вже не перший рік святкування відбувається під символічним гаслом – «Ніколи знову!», наголошуючи, що потрібно зробити все можливе для того, щоб подібне у людській історії більше ніколи не повторилося.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь