Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

8 травня - День пам'яті та примирення

Дата: 11.05.2021 08:29
Кількість переглядів: 1723

Фото без опису

Другий рік поспіль День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні припадають на період, коли наша територія в зв’язку з поширенням СОVID-19 знаходиться на карантині, та з метою збереження життя та здоров’я мешканців громади, урочисті масові заходи присвячені Дню пам’яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом, не відбуваються. Тому, відзначення цих пам’ятних дат, проходить вже у звичному форматі – переважна більшість заходів та привітань відбуваються онлайн.

 

Розівська селищна рада, як і вся Україна та світ, 8 травня вшановує День пам’яті та примирення – символ перемоги над нацизмом. Саме в цей день, 76 років тому, нацистська Німеччина оголосила про капітуляцію у Другій світовій війні.

 

Сьогодні 8 травня о 10 годині головою та заступниками Розівської селищної ради, керівниками закладів, установ та радою ветеранів здійснено покладання вінків та квітів до Братської могили воїнам захисникам, розміщеному у центральному парку селища Розівка. Присутні хвилиною мовчання та квітами вшанували пам’ять усіх загиблих у Другій світовій війні та тих, хто віддав своє життя за Україну, відстоюючи незалежність та суверенітет нашої держави, щоб ми жили вільно та щасливо. Церемонії пройшли з дотриманням усіх протиепідемічних заходів, з дотриманням соціальної дистанції.

 

Працівниками культури записано та змонтовано радіогазету до Дня пам'яті та примирення і 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, підібрано музичний супровід, записано привітання від голови селищної ради та голови ради ветеранів. Радіогазета буде лунати на всій території селищної ради 8-го та 9-го травня.

 

Усе більше віддаляються від нас грізні роки війни, однієї з найжорстокіших у світі. Але, час не владний над ними, їх не стерти ні з пам'яті народної, ні з скрижалей історії. Гірку чашу болю і страждань сповна довелося випити нашому народові. У ці дні, важливо відзначити про непересічну роль українців у перемозі у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам'ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людей, скоєних у тих роках.

Учасники війни, які виявили небачену стійкість і мужність, щоб існувала наша держава і нові покоління її громадян, - і сьогодні серед нас. Та, на жаль, з кожним роком їх – живих сторінок історії залишається все менше. Велику повагу і любов ми маємо віддавати нашим дорогим ветеранам. Це лише часточка великої данини пошани полеглим і живим ветеранам, які своєю кров’ю відстояли нашу свободу. Не забуваймо героїв-воїнів селища Розівки, які пішли на фронт, і не повернулися у свої рідні оселі. Ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати, адже сила нашого народу в любові до своєї Батьківщини та непереборному бажанні жити у вільній, щасливій і мирній країні! Вже не перший рік святкування відбувається під символічним гаслом – «Ніколи знову!», наголошуючи, що потрібно зробити все можливе для того, щоб подібне у людській історії більше ніколи не повторилося.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь