Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

Участь у форумі «Психічне здоров'я та психосоціальна підтримка в громаді: інтегрований підхід до розвитку»

Дата: 02.06.2024 12:38
Кількість переглядів: 58

Фото без описуФото без описуФото без опису

З 27 по 31 червня начальник Розівської селищної військової адміністрації Світлана Нестеренко взяла участь у форумі «Психічне здоров'я та психосоціальна підтримка в громаді: інтегрований підхід до розвитку», організованому Фондом розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр» у партнерстві з Львівською обласною військовою адміністрацією, Запорізькою обласною військовою адміністрацією та Херсонською обласною військовою адміністрацією за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну». Важливо, що до участі у Форумі запросили представників прифронтових громад – Херсонської та Запорізької областей. Це дало можливість учасникам форуму поділитися своїм досвідом, як надавати психологічну допомогу дітям та дорослим в умовах війни, відвідати Центри психічного здоров’я, зокрема у структурі лікарень Львівщини. Неймовірно змістовними та цікавими були обговорення теми заходу зі спікерами та менеджерами закладів, які надають послуги з психосоціальної підтримки, протезування та реабілітації.

Вже сьогодні потрібно створювати більше таких центрів, проводити відповідні навчання, готувати фахівців на всіх рівнях, оскільки сьогодні бракує спеціалістів – психологів, психіатрів, соціальних працівників, соціальних педагогів, аби забезпечити психологічну допомогу усім, хто зіштовхнувся із жахіттями та реаліями війни.

Сьогодні окупована більша частина Запорізької області. «Немає жодної людини, яку б війна не зачепила, вона принесла великий біль. І ми повинні привести себе в порядок, аби надати дітям стимул, адже вони реагують на наш стан, і це впливає на психосоціальне здоров’я наших дітей», - зазначила головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги управління реформ і розвитку медичної допомоги департаменту охорони здоров'я Запорізької обласної державної адміністрації Наталія Бєлова. Також посадовиця повідомила, що у Запорізькій обласній адміністрації створений координаційний центр, який об’єднує інформаційну політику, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, територіальні громади, та спорт, і які працюють над статусом покращення психосоціальної допомоги та підтримки населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь