Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

Участь у форумі «Психічне здоров'я та психосоціальна підтримка в громаді: інтегрований підхід до розвитку»

Дата: 02.06.2024 12:38
Кількість переглядів: 68

Фото без описуФото без описуФото без опису

З 27 по 31 червня начальник Розівської селищної військової адміністрації Світлана Нестеренко взяла участь у форумі «Психічне здоров'я та психосоціальна підтримка в громаді: інтегрований підхід до розвитку», організованому Фондом розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр» у партнерстві з Львівською обласною військовою адміністрацією, Запорізькою обласною військовою адміністрацією та Херсонською обласною військовою адміністрацією за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну». Важливо, що до участі у Форумі запросили представників прифронтових громад – Херсонської та Запорізької областей. Це дало можливість учасникам форуму поділитися своїм досвідом, як надавати психологічну допомогу дітям та дорослим в умовах війни, відвідати Центри психічного здоров’я, зокрема у структурі лікарень Львівщини. Неймовірно змістовними та цікавими були обговорення теми заходу зі спікерами та менеджерами закладів, які надають послуги з психосоціальної підтримки, протезування та реабілітації.

Вже сьогодні потрібно створювати більше таких центрів, проводити відповідні навчання, готувати фахівців на всіх рівнях, оскільки сьогодні бракує спеціалістів – психологів, психіатрів, соціальних працівників, соціальних педагогів, аби забезпечити психологічну допомогу усім, хто зіштовхнувся із жахіттями та реаліями війни.

Сьогодні окупована більша частина Запорізької області. «Немає жодної людини, яку б війна не зачепила, вона принесла великий біль. І ми повинні привести себе в порядок, аби надати дітям стимул, адже вони реагують на наш стан, і це впливає на психосоціальне здоров’я наших дітей», - зазначила головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги управління реформ і розвитку медичної допомоги департаменту охорони здоров'я Запорізької обласної державної адміністрації Наталія Бєлова. Також посадовиця повідомила, що у Запорізькій обласній адміністрації створений координаційний центр, який об’єднує інформаційну політику, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, територіальні громади, та спорт, і які працюють над статусом покращення психосоціальної допомоги та підтримки населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь