Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

8 ТРАВНЯ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ТА ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ 1939-1945 РОКІВ

Дата: 08.05.2024 12:11
Кількість переглядів: 47

Фото без описуФото без опису

Начальником Розівської СВА Світланою Нестеренко проведено тематичний захід до Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.                                                                                                                    Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років» встановила  8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує пам’ять загиблих у Другій світовій війні.        Акт про капітуляцію збройних сил нацистської Німеччини був підписаний в Реймі (Франція) 7 травня, але ратифікували його 8 травня в Берліні. З цієї нагоди саме 8 травня Україна разом з Європою і усим цивілізованим світом щорічно вшановують усіх, хто боровся і постраждав від нацизму: ветеранів Другої світової війни, учасників національно – визвольного руху, дітей війни, колишніх в’язнів нацистських концтаборів, військовополонених, остарбайтерів, жінок.

Сьогодні ці події для українців сприймаються неймовірно боляче, адже вже понад 10 років іде війна з російським агресором, а починаючи з повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, українці ціною власного життя стали на захист свого дому,  боронять свою Батьківщину дім від рашистської навали.

Третій рік поспіль українці проводять цю памʼятну дату в умовах сучасної повномасштабної війни росії проти України, яку називають найбільшою війною в Європі з часів Другої світової. Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні. Для нашого народу протистояння російській агресії – це боротьба за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності.

Традиційне гасло цих пам’ятних днів «Пам’ятаємо – перемагаємо!»

Доземний уклін, безмежна вдячність та глибока шана визволителям Батьківщини, адже завдяки ним ми гордо звемося українцями!

Дякуємо захисникам нашої держави усіх часів і поколінь.

Вічна пам’ять усім визволителям, які загинули за свободу і незалежність рідної землі.

Пам’ятаємо! Перемагаємо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь