Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

8 ТРАВНЯ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ТА ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ 1939-1945 РОКІВ

Дата: 08.05.2024 12:11
Кількість переглядів: 59

Фото без описуФото без опису

Начальником Розівської СВА Світланою Нестеренко проведено тематичний захід до Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.                                                                                                                    Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років» встановила  8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує пам’ять загиблих у Другій світовій війні.        Акт про капітуляцію збройних сил нацистської Німеччини був підписаний в Реймі (Франція) 7 травня, але ратифікували його 8 травня в Берліні. З цієї нагоди саме 8 травня Україна разом з Європою і усим цивілізованим світом щорічно вшановують усіх, хто боровся і постраждав від нацизму: ветеранів Другої світової війни, учасників національно – визвольного руху, дітей війни, колишніх в’язнів нацистських концтаборів, військовополонених, остарбайтерів, жінок.

Сьогодні ці події для українців сприймаються неймовірно боляче, адже вже понад 10 років іде війна з російським агресором, а починаючи з повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, українці ціною власного життя стали на захист свого дому,  боронять свою Батьківщину дім від рашистської навали.

Третій рік поспіль українці проводять цю памʼятну дату в умовах сучасної повномасштабної війни росії проти України, яку називають найбільшою війною в Європі з часів Другої світової. Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні. Для нашого народу протистояння російській агресії – це боротьба за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності.

Традиційне гасло цих пам’ятних днів «Пам’ятаємо – перемагаємо!»

Доземний уклін, безмежна вдячність та глибока шана визволителям Батьківщини, адже завдяки ним ми гордо звемося українцями!

Дякуємо захисникам нашої держави усіх часів і поколінь.

Вічна пам’ять усім визволителям, які загинули за свободу і незалежність рідної землі.

Пам’ятаємо! Перемагаємо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь