A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

В РАМКАХ ПРОГРАМИ “ТИ ЯК?” ДЛЯ КОМУНІКАЦІЙНИКІВ РЕГІОНУ ПРОВЕЛИ ТРЕНІНГ З ПЕРШОЇ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ

Дата: 09.02.2024 16:59
Кількість переглядів: 60

В обласному центрі для представників ЗМІ та комунікаційних служб провели тренінг з першої психологічної допомоги та базових навичок стресостійкості в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», створеної за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Фото без опису

Фокус уваги тренінгу - збереження та підтримки психічного й емоційного стану в умовах високого навантаження та стресу. Учасникам продемонстрували техніки, які допоможуть знайти в собі нові сили, опанувати тривогу, гнів тощо. Крім цього, представники засобів масової інформації отримали корисні поради щодо збереження стійкість до негативних чинників, які можуть заважити їхній роботі.

  • Ваша професія невід'ємно пов'язана з постійним напруженням, емоційним стресом та великою відповідальністю перед суспільством. Особливо в умовах війни ризик стресу, вигорання та інших психологічних проблем стає ще більш актуальним, - зазначив регіональний куратору з питань ментального здоров’я Сергій Державін.

Також він зазначив, що кожен третій сімейний лікар може надавати послугу з ментального здоров’я. Спеціалісти, які пройшли навчання за програмою mhGAP, можуть допомагати пацієнтам, а за необхідності – направити до профільного фахівця. 

Знайти спеціаліста поруч можна на онлайн-мапі (https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-psychiatry) на сайті НСЗУ, або за телефоном 16-77.

Також до тренінгу долучився заступник голови ЗОДА Євген Мироненко. Посадовець нагадав, що при Запорізькій ОВА функціонує спеціальний Координаційний центр підтримки цивільного населення, де фахівці надають, зокрема, психологічну допомогу.

  • Ментальне здоров'я є невід'ємною частиною щасливого життя. Однак сьогодні, в умовах війни, майже в 90% наших співгромадян є прояви стресу, тривоги, депресії, безсоння. Саме тому разом зі спеціалістами проводимо практичні семінари, аби надати психологічну підтримку громадянам та допомогти військовослужбовцям і ветеранам адаптуватися до мирного життя. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь