Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

Вітаємо з 32-м Днем Незалежності України!

Дата: 24.08.2023 00:01
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

     Сьогодні День Незалежності України широко відзначається по всій країні. Це день, коли вшановують память героїв минулого та теперішнього України, тих хто  воював та помер, щоб забезпечити країні таку жадану ними незалежність.

     Хоча українці завжди мали свою мову та культуру, вони рідко мали свою незалежну національну державу. Впродовж століть вони були підвладні Росії, Польщі, Туреччині та іншим іноземним державам.

     З початку 1800-х років Україна перебувала в основному під контролем Російської імперії, хоча деякі її найзахідніші частини контролювалися Австро-Угорською імперією. Після першої світової війни та громадянської війни в Росії, українці намагалися втекти від російського контролю. Однак до 1922 р. Польща контролювала значну частину Західної України, тоді як Радянський Союз контролював решту.

     За часів правління Й. Сталіна мільйони сільських українців були заморені голодом за те, що вони опиралися державному захопленню своїх господарств. Це ще більше спонукало українців до незалежності. Потім, під час Другої Світової Війни, деякі українці піднялися і воювали як з російськими, так і з німецькими силами, що займали їхні землі. Навіть після війни деякий опір продовжувався ще в 1950 році.

     Коли Радянський Союз почав слабшати у 1980-х роках, українці знову відчули можливість спробувати отримати незалежність. 16 липня 1990 р.  Парламент України оголосив незалежність. Ось чому перше святкування Дня незалежності було проведено 16 липня. Після перевороту та спроби відновити жорсткий комуністичний контроль у Москві, парламент знову оголосив незалежність 24 серпня 1991 року. Рішення тоді було затверджено народом на грудневому референдумі того ж року, де більш ніж 90 відсотків людей проголосували за незалежність нашої держави.

Сьогодні Україна відзначає День незалежності. У важких боях наші мужні воїни продовжують виборювати свободу та відстоювати українські кордони.

Фото без опису

Україна!

Незалежна, вільна, сильна,

В крові скупана, стожильна,

Ти борешся за волю,

Козаки лягають в полі.

Незалежна, промениста,

Вперта, вірна та іскриста,

Хай над пшеницею й житами

Майорить твій стяг віками!

 

​​​​​​Фото без опису

З нагоди Дня Незалежності України, хочемо висловити свої найщиріші привітання та побажання. Цей день символізує національну гордість, волю, і силу нашої незалежної країни. Нехай кожен день буде наповнений любов'ю до нашої Батьківщини, щастям, миром та процвітанням. Бажаємо, щоб кожен українець відчував силу єднання, почуття гордості за свою країну та був учасником позитивних змін. Зичемо миру, процвітання, взаєморозуміння та незламної віри у майбутнє нашої України.

Слава всім захисникам України!  Слава Україні!

З найщірішими привітаннями -  

Розівська селищна військова адміністрація   та   Розівська селищна рада.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь