A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

Сплата єдиного соціального внеску – запорука майбутньої пенсії

Дата: 28.01.2022 08:40
Кількість переглядів: 218

Фото без описуПочинаючи з 2022 року право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років мають особи за наявності страхового стажу не менше 29 років, а з 2028 не менше 35 років. Страховий стаж зараховується лише за умови сплати страхових внесків у розмірі не менше мінімального страхового внеску.

Згідно Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» з 1 січня поточного року мінімальна заробітна плата складає 6 500 грн., а з 1 жовтня 2022 року – 6 700 грн.

Відповідно мінімальний розмір єдиного соціального внеску, який необхідно сплатити для врахування періодів стажу при призначені пенсії з 1 січня — 1 430 грн., з 1 жовтня — 1 474 грн. Максимальна величина заробітної плати для нарахування єдиного внеску становить 97 500 грн., а максимальна сума страхового внеску – 21 450 грн.

Періоди, за які не нарахований та не сплачений єдиний внесок, не зараховуються до страхового стажу.

Якщо ж сума заявленого доходу, з якого сплачено єдиний внесок, менша за мінімальний розмір, то страховий стаж для обчислення пенсії розраховується пропорційно сплаченим внескам від фактично заявленого доходу.

Шановні роботодавці та підприємці! Несплачений єдиний соціальний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсії у майбутньому. Своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує гідне пенсійне забезпечення та інші соціальні виплати передбачені чинним законодавством.

Головне управління Пенсійного Фонду України в Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь