A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

Бустерна доза вакцини для всіх бажаючих: що треба знати.

Дата: 18.01.2022 15:09
Кількість переглядів: 194

Фото без описуВ Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих осіб віком від 18 років. Оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина.

Введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 вже продемонструвало свою безпечність. Вона посилює імунну відповідь та ефективність проти різних актуальних варіантів коронавірусу SARS-CoV-2.

Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина. Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.

За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами.

Люди з ослабленим імунітетом, яким зараз вводять додаткову дозу вакцини від COVID-19, теж зможуть отримати бустерну дозу через 3 місяці після додаткової (оптимальний термін введення від 3 до 6 місяців).

Нагадаємо, що бустерну дозу в Україні вже вводять людям віком від 60 років, медичним працівникам та співробітникам будинків інтернатного типу.

Після введення бустерної дози можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати її введення. Згенерувати його можна буде в «Дії» орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу буде чинним сертифікат за попередню повну вакцинацію.

Пункт щеплення Розівської амбулаторії працює з понеділка по п’ятницю з 08.00 до 14.00. Вакцинуватися можливо і у вихідні дні: субота з 08.00 до 11.00.  Особи з обмеженими можливостями (маломобільні групи населення) можуть вакцинуватися вдома.  Щоб записатися на щеплення або дізнатися про наявність бажаної вакцини, необхідно записатися через реєстратуру Розівської амбулаторії за телефонами 97-1-46 та 066-601-13-48.

Також нагадуємо про необхідність дотримання карантинних правил в громадських місцях, в тому числі у лікувальних закладах: у закритих приміщеннях носити маски та дотримуватися дистанції між особами не менше ніж 1,5 метри та часто мити руки або обробляти їх антисептиком.

Інформація від КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги"

Розівської селищної  ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь