A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

Оперативна інформація щодо поширення коронавірусної інфекції (COVID-19) на території Розівської ТГ

Дата: 18.01.2022 16:03
Кількість переглядів: 181

Минуло вже два роки, як у світі було зареєстровано перші випадки гострої тяжкої коронавірусної інфекції. Протягом 2020 року серед жителів нашої громади було зареєстровано 160 випадків захворювання, з них 148 проліковано амбулаторно,  11 у стаціонарах і 1 хворий помер. В 2021 році зафіксовано дві хвилі захворювання на COVID-19, протягом яких зареєстровано 685 випадків захворювання, з них 598 проліковано амбулаторно,  76 у стаціонарах і 11 хворих, нажаль, померло. Особливо тяжкою на території Розівської ОТГ була третя хвиля, яка почалася з серпня 2021 року: захворіло – 424, госпіталізовано – 35, померло – 8.

Поточні показники свідчать, що коронавірус стає більш агресивним та заразним за рахунок постійних мутацій. Протягом 2021 року переважна більшість зареєстрованих випадків – штам Дельта. З січня 2022 року на території України очікується розповсюдження нового штаму Омікрон.

Таким тяжким наслідкам останньої хвилі захворювання на коронавірусну інфекцію можна було запобігти завдяки масовій вакцинації населення нашої громади. Але через негативне ставлення до вакцинації значної частини населення, антивакцинаторських  настроїв та розповсюдження недостовірної інформації до початку третьої хвилі ми мали менше 20% вакцинованого населення. Досліджуючи статистику третьої хвилі ми бачимо, що вакциновані особи хворіли менше, а у разі захворювання практично не потрапляли в ковідні стаціонари. За цю хвилю було госпіталізованого одного вакцинованого хворого, який мав тяжке аутоімунне захворювання. Якби цей хворий своєчасно не пройшов повний курс вакцинації, то врятувати його життя навряд чи вдалося б. Серед померлих жителів нашої громади вакцинованих осіб не було.

Станом на 01 січня 2022 року хоча б одну дозу щеплення отримали 3465 осіб віком від 12 років, що становить 54,26% від 6386 задекларованих осіб в нашому Центрі ПМСД. До речі, наша громада є одним з лідерів за темпами вакцинації в Пологівському районі.

Держава також зацікавлена у масовій вакцинації населення. Для цього розроблена державна програма «е-Підтримка», згідно з якою кожен громадянин, який пройшов повний курс вакцинації та згенерував сертифікат про вакцинацію у додатку «Дія», отримає 1000 гривень на віртуальну банківську картку. УВАГА! Розівський центр ПМСД не має жодного відношення до оформлення та отримання  даних коштів!

Підсумовуючи, хочу сказати, що вакцинація, в тому числі і від коронавірусної інфекції, рятує життя і здоров'я людей. Не потрібно вірити антивакцинаторам з інтернету, які заробляють на своїх постах «вподобайки» чи щось інше та не мають жодного відношення до сучасної доказової медицини, що заснована на проведенні масових клінічних досліджень.

Наш Центр продовжує активно співпрацювати з людьми, які ще не вакциновані від коронавірусної інфекції: телефонні бесіди, роз’яснювальна робота серед керівників підприємств та населення, висвітлення інформації в ЗМІ та на Інтернет-ресурсах. Особам, які перехворіли на COVID-19, не обов’язково дотримуватися тримісячного інтервалу між хворобою та щепленням – вакцинуватися можна вже через місяць. Особливо актуальною та необхідною є вакцинація для осіб з такими хронічними патологіями як гіпертонічна хвороба, цукровий діабет, захворювання щитоподібної залози, імунодефіцитні стани, онкологічні хворі тощо. До речі, онкологічним хворим рекомендовано вакцинуватися навіть в активній стадії захворювання (коли хворий отримує променеву або хіміотерапію).

Вакцинуйтеся вже сьогодні! Це врятує ваше життя та життя ваших рідних.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь