A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

Про приєднання до Європейської ініціативи «Угода Мерів щодо Клімату та Енергії», затвердження Стратегії екологічної безпеки та адаптації до зміни клімату Розівської селищної ради до 2030 року та Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату Роз

Дата: 17.01.2022 08:36
Кількість переглядів: 230

                                                           ПРОЄКТ

 

РОЗІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ПОЛОГІВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

дев’ятнадцята сесія 

восьмого скликання

РIШЕННЯ

 

01.2022                                     смт  Розівка                                             №

Пологівського району Запорізької області

Про приєднання до Європейської ініціативи «Угода Мерів щодо Клімату та Енергії», затвердження Стратегії екологічної безпеки та адаптації до зміни клімату Розівської селищної ради до 2030 року та Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату Розівської селищної ради  до 2030 року

 

Керуючись ст. 25, ч.1ст.59, ст.79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення сталого розвитку територіальної громади, підвищення енергоефективності шляхом реалізації проєктів (заходів), спрямованих на скорочення споживання енергоресурсів, враховуючи рекомендації постійно діючих депутатських комісій, Розівська селищна рада Пологівського району Запорізької області

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Приєднатися до Європейської ініціативи «Угода Мерів щодо Клімату та Енергії».
  2. Уповноважити селищного голову Світлану Нестеренко від імені Розівської селищної ради підписати «Угоду Мерів щодо Клімату та Енергії» згідно з формуляром приєднання (додаток).

3.    Затвердити Стратегію екологічної безпеки та адаптації до зміни клімату Розівської селищної ради до 2030 року (додається).

4.    Затвердити План дій сталого енергетичного розвитку та клімату Розівської селищної ради до 2030 року (далі- ПДСЕРК) (додається).

5.  Зобов’язати структурні підрозділи селищної ради, установи та комунальні підприємства та рекомендувати підприємствам, установам та організаціям інших форм власності керуватися Планом дій сталого енергетичного розвитку Розівської селищної ради до 2030 року при розробці програм, планів та заходів.

6.        Координацію роботи щодо виконання рішення покласти на відділ економічних відносин та інвестиційної політики селищної ради.

7.        Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань розвитку інфраструктури, комунальної власності, житлово-комунального господарства а благоустрою.

 

 

Селищний голова                                                       Світлана НЕСТЕРЕНКО

 

 

 

 

Додаток 

До рішення сесії

 

ФОРМУЛЯР ПРИЄДНАННЯ ДО УГОДИ МЕРІВ

Я, Нестеренко Світлана, селищний голова, уповноважений рішенням сесії  _________Розівської селищної ради підписати Угоду Мерів щодо Клімату та Енергії, повністю усвідомлюючи зобов’язання, що викладені в Офіційному документі Угоди та підсумовані нижче:

Відповідно, Розівська селищна рада зобов’язується:

  • скоротити викиди CO2 (та, можливо, інші парникові гази) на своїй території, принаймні, на 30% до 2030 року, шляхом підвищення енергоефективності та росту використання відновлювальних джерел енергії.
  • підвищити стійкість до змін клімату шляхом адаптації.

З метою виконання відповідних зобов’язань, Розівська селищна рада, зобов’язується застосувати наступний покроковий підхід:

  • підготувати Базовий кадастр викидів і провести Оцінку ризиків і вразливості до змін клімату;
  • подати План дій сталого енергетичного розвитку та клімату (ПДСЕРК) впродовж двох років від вищевказаної дати прийняття рішення селищною радою, інтегрувати ідеї щодо запобігання змін клімату та адаптації у відповідні політики, стратегії та плани;
  • подати Звіт про реалізацію щонайменше кожні два роки після затвердження Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату з метою його оцінки, моніторингу та перевірки;
  • обмінюватись нашим баченням, досягнутими результатами, напрацюваннями та досвідом з іншими місцевими та регіональними органами влади в рамках ЄС та поза його межами, шляхом безпосередньої співпраці та рівноправної взаємодії.

Я визнаю, що участь, Розівської селищної ради в даній ініціативі буде призупинено на підставі заздалегідь надісланого письмового повідомлення від команди Проекту ЄС «Угода мерів – Схід» у разі, якщо План дій сталого енергетичного розвитку та клімату і звітність щодо його виконання не буде подано протягом встановлених часових рамок.

Розівська селищна рада

Пологівського району

Запорізької області

 

Україна, 70302,

Запорізька область

Пологівський район

смт.Розівка,

вул. Каштанова,14

 

Контактна особа: Олена Іванина,

rozovka_otg@uk.net

тел. (06162)97252

 

______________2022 р.                          ________Світлана НЕСТЕРЕНКО                                                                                   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь