A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

До уваги сільгоспвиробників та фермерів!

Дата: 24.12.2021 09:30
Кількість переглядів: 353

Фото без описуГромадська організація  «Екологічний Рух «Зелене сонце» пропонує долучитися до екологічного проєкту «Фацелія», підтримка якого дасть можливість на краще змінити екологічну ситуацію в громаді.

Фацелія отримала широке застосування, завдяки своїм корисним властивостям:

Сидерат не схильний до впливу шкідників. Розкладаючись в грунті, фацелія виступає як відмінне добриво, яке легко засвоюється і насичує грунт органікою.Рослини швидко ростуть. Протягом півтора місяця подібні сидерати набирають приблизно 300 кг ваги на сотку. Це можна порівняти з внесенням 300 кг гною. Завдяки властивостям фацелії, її можна висівати 4 рази за сезон, що дозволяє в найкоротші терміни підвищити родючість будь-якої ділянки.

Вирощування рослини дозволяє зменшити кількість бур`янів, зупинити розвиток вірусних або грибкових хвороб.

Сидерат має специфічний аромат нектару. Він привабливий для хижих комах, які полюють за шкідниками (плодожерками, сараною, листовійки, яблуневими квіткоїд та ін.).

Крім цих корисних якостей, фацелія здатна змінити кислотність грунту, зробивши її нейтральною. Вирощування її допомагає залучати бджіл, що запилюють плодові дерева, так як цей сидерат є хорошим медоносом. Рослини служать відмінним кормом для тварин, допомагають їм швидко набирати вагу і менше хворіти.

Корінь фацелії охоплює глибину грунту до 20 см за період зростання зеленої маси, при цьому відбувається поліпшення структури грунту, вона стає рихлою і повітропроникною. Фацелія може виростати на будь-яких типах грунтів.

Є відомості, що фацелія може пригнічувати розвиток нематод в грунті. Покращуючи і збагачуючи грунт фацелія робить її несприятливою для проживання шкідливих комах, зокрема, після декількох років вирощування фацелії можна помітити, що вона ліквідує дротяники та інших паразитів, запобігає появі вірусних захворювань у овочів, картоплі і т. д. Фацелія добре витісняє бур`яни зі своєї ділянки. Посадка фацелії на кислих грунтах сприяє зміні кислотності грунту від кислої до нейтральної, що може бути використано для боротьби з бур`янами, які воліють кислі грунти, наприклад, мокриця. Фацелія є хорошим відволікаючим гусениць і інших паразитів рослиною

З метою координації спільних зусиль можна зв’язуватись з Громадською організацією «Екологічний Рух «Зелене Сонце», Інд. код 43395583, +38 099 527 25 22, e-mail: hello@greensunlive.org, вул. Орловська, 21, м. Київ, 04060

Екологічний Рух «Зелене Сонце» є некомерційною організацією


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь