A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

УКРАЇНА ОТРИМАЛА 50 МЛН ЄВРО КРЕДИТНИХ КОШТІВ ВІД ЄІБ НА ВАКЦИНАЦІЮ ВІД КОРОНАВІРУСУ

Дата: 14.12.2021 15:14
Кількість переглядів: 372

Ранковий брифінг щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Олексій Кулинич розпочав із статистики по захворюваності за вихідні. 
В області зареєстровано 344 випадки захворювання на COVID-19. Всього станом на 8:00  13.12.2021 зареєстровано 177226 лабораторно підтверджених випадків.  Всього одужало - 158070 осіб, за вихідні – 1250. По завантаженості ліжок також область має гарну статистику - зайнято лише 23% ліжкового фонду.
У вихідні маємо зниження показників щеплення: за суботу - 3468 щеплень, за неділю  в області проведено лише 2369 щеплень.  

Всього з початку вакцинальної кампанії станом на ранок 13.12.2021 щеплено 558966 осіб, в т.ч. закінчили вакцинацію (отримали 2 щеплення) – 483720 осіб.   

  • Варто звернути увагу, що минулого тижня ми перетнули позначку  у мільйон щеплень, маємо непогані показники серед працівників галузі освіти, державних службовців, на державних підприємствах, тобто в області норми законодавства щодо обов’язкового щеплення окремих категорій виконуються. Але для досягнення колективного імунітету цього недостатньо. Закликаю всі інші категорії громадян бути свідомими та щепитися, щоб не наражати на небезпеку себе та оточуючих, - звернувся до жителів області посадовець.
  • Також Олексій Кулинич повідомив, що для того, щоб зробити вакцину більш доступною для українців, пришвидшити темпи боротьби проти  COVID-19 та подолати її руйнівні наслідки, 10 грудня 2021 року Європейський інвестиційний банк, банк ЄС, перерахував Україні 50 мільйонів євро, що профінансують закупівлю необхідних вакцин від COVID-19. Ці кошти допоможуть Міністерству охорони здоров’я закупити вакцини від COVID-19, забезпечивши значну частку від кількості, передбаченої національним планом вакцинації України у 2022 році. Кредит підтримає систему охорони здоров’я країни та підвищить спроможність України у боротьбі з пандемією COVID-19. Ця фінансова операція є частиною загальної ініціативи Team Europe щодо реагування на виклики пандемії COVID-19. 

Для того, щоб зробити вакцини більш доступними для українців і посилити спроможності країни до протидії кризі COVID-19 та подолання її руйнівних наслідків, ЄІБ перепрофілював частину коштів чинної фінансової угоди. Йдеться про «Програму розвитку муніципальної інфраструктури України» (ПРМІУ/UMIP), що була підписана між ЄІБ і Україною у 2015 році на суму 400 млн євро. ЄІБ виділив 50 млн євро в межах цієї угоди на фінансування заходів протидії COVID-19. Угода про перепрофілювання кредиту у 50 мільйонів євро була ратифікована Україною у жовтні 2021 року.
Закупівля вакцин від COVID-19 за кошти, надані ЄІБ, буде здійснена компанією Crown Agents, яку раніше затвердив український уряд.

Департамент культури та інформаційної політики


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь