A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

Оперативна інформація щодо поширення коронавірусної інфекції (COVID-19) на території Розівської ОТГ

Дата: 16.11.2021 09:44
Кількість переглядів: 258

За період з 01 по 15 листопада 2021 року на території Розівської селищної ради зареєстровано 96 нових випадків захворювання на COVID-19.  У даний час 84 хворих знаходяться на амбулаторному лікуванні, 6 - на стаціонарному.  Всього з початку пандемії на коронавірусну інфекцію захворіло 790 мешканців нашої громади,   померло - 9, всі померлі були пенсійного віку.

Ситуація із захворюваністю і надалі залишається складною. За даними МОЗ Україна пройшла пік четвертої хвилі коронавірусної інфекції. При цьому кількість захворілих за добу складає все ще більше 20 000 тис. осіб.

Також залишаються високими цифри смертності : щодня від коронавірусної інфекції помирає 500-700 жителів України. 80% померлих – це особи старше 60 років.

Єдиним ефективним способом захистити себе та близьких від тяжкого перебігу коронавірусної інфекції залишається вакцинація. Протягом декількох останніх тижнів темпи вакцинації в нашій країні прискорились, щотижня вакцинуються близько 1.5 млн. українців. Загалом в Україні вакциновано, хоча б однією дозою 30% дорослого населення, а 21% пройшли вакцинацію двома дозами вакцини.

Показники вакцинації по нашій громаді дещо кращі ніж загалом по Україні. Так одну дозу вакцини отримали 37,8 % дорослого населення громади, а дві дози 27,2 %.   Але цього звісно ж замало. Щоб знизити показники захворюваності та смертності необхідно щоб було про вакциновано не менше 80 % дорослого населення.

Особливе занепокоєння викликає той факт, що відсоток вакцинації серед осіб пенсійного віку, як в нашій громаді так і по всій Україні складає близько 25% дорослого населення.

Також нагадуємо, що особи які мають хронічні захворювання – в першу чергу підлягають вакцинації, так, як в разі захворювання вони схильні до більш тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Також важко переносять коронавірусну хворобу вагітні жінки, тому вакцинація для них також бажана. За даними МОЗ від коронавірусної інфекції  з початку епідемії померло більше 70 вагітних жінок.

В Розівській амбулаторії КНП «Розівський центр ПМСД» всі охочі мають змогу  провакцинуватися від COVID-19 та отримати відповідні сертифікати. Вакцинації підлягає доросле населення віком 18 років та діти віком 12-17 років за згодою батьків та дозволом сімейного лікаря.

Пройти вакцинацію відтепер можливо також у вихідні дні : субота з 08.00 до 11.00, в разі необхідності будемо працювати  і в неділю.  Особи з обмеженими можливостями (маломобільні групи населення) можуть провакцинуватися вдома у разі попереднього запису.

Щоб записатися на щеплення або дізнатися про наявність бажаної вакцини, необхідно звернутися до вашого сімейного лікаря або записатися через реєстратуру Розівської амбулаторії за телефонами 97-1-46 та 066-601-13-48.

Також нагадуємо про необхідність дотримання карантинних правил в громадських місцях в тому числі в лікувальних закладах: в закритих приміщеннях носити маски та дотримуватися дистанції між особами не менше ніж 1,5 метри та часто мити руки або обробляти їх антисептиком.

 

Директор

КНП «Розівський центр ПМСД»                                                Олександр ЯЛОВЕЦЬ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь