A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

Бездомні тварини – це проблема суспільства.

Дата: 12.11.2021 14:34
Кількість переглядів: 390

Фото без опису

Для успішного вирішення будь-якої проблеми необхідно, перш за все, встановити причини її виникнення.  Звідки ж беруться безпритульні тварини?  Відповідь начебто, зрозуміла – цуценята та котенята народжуються на вулиці від безпритульних собак та кішок. З цим важко не погодитись, проте це лише частина відповіді. Господарі позбавляються від своїх, раніше улюбленців, яких завели, не подумавши як слід. Дитині закортіло мати собаку - пухнастий колобок виріс, потребує уваги, догляду, прогулянок, а виявляється, що дитина не готова, а дорослі не мають часу. Добре, якщо люди підійдуть до ситуації відповідально і будуть шукати нових господарів. Але часто тварина опиняється на вулиці, поповнюючи ряди безпритульників.

 

Як жити нам в нашій молодій громаді вирішувати всім нам. На даний час, як в нашій громаді, так і громадах Запорізької області, не має жодного із видів притулків для бездомних тварин.  

        

Виконавчим комітетом селищної ради розглянуто питання поводження з безпритульними тваринами та розроблено «Програму поводження з безпритульними тваринами на території населених пунктів Розівської селищної територіальної громади на 2021-2024 роки», яка виноситься на розгляд сесії, що запланована на другу половину листопада, згідно якій передбачено на 2021 рік 30 тисяч грн. на проведення ветеринарного обслуговування, стерилізації, щеплення, профілактичних обробок та лікування безпритульних тварин, регулювання їх кількості та вдосконалення гуманних методів вилову. Але це не означає що тварини зникнуть з вулиць. Відповідно до статті 16, статті 24 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» регулювання чисельності тварин, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини, та безпритульних тварин здійснюється методом біостерилізації з подальшими вакцинацією та ідентифікацією (кліпсуванням), після чого тварини повертаються до ареалу перебування (місць вилову) для вільного проживання.

 

З 8 листопада вступив у дію новий зоозахисний закон №2351, який підсилює кримінальну та адміністративну відповідальність за жорстоке поводження або вбивство тварин, законом забороняється умертвляти тварин шляхом утоплення, задушення, використання електричного струму та отрути. Дозволяється лише біостерилізація або влаштування у притулок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь