A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

ПРОГРАМА компенсації послуг зв’язку та пільгових перевезень на залізничному транспорті окремих категорій громадян Розівської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки

Дата: 10.11.2021 09:37
Кількість переглядів: 244

Фото без опису

УКРАЇНА

РОЗІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ПОЛОГІВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

п’ятнадцята сесія

восьмого скликання

РIШЕННЯ

 

 

 

 

 29.10.2021

смт  Розівка

                                   №8

 

Про затвердження «Програми компенсації послуг зв’язку та пільгових перевезень на залізничному транспорті окремих категорій громадян Розівської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки»

 

Керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, статтями 75, 75-1, 91 Бюджетного кодексу України та відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про соціальний захист дітей війни», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні», «Про охорону дитинства», «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» (із змінами та доповненнями), враховуючи рекомендації постійних комісій з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, законності, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики та економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку, з метою реалізації прав окремих категорій громадян на пільговий проїзд на залізничному транспорті загального користування приміського та міжміського сполучення та відшкодування компенсаційних виплат за перевезення приміським та міжміським  залізничним транспортом загального користування окремих пільгових категорій громадян, відшкодування вартості встановлення телефону та знижки на абонентську плату за користування телефоном пільговим категоріям громадян, Розівська селищна рада Пологівського району Запорізької області

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити «Програму компенсації послуг зв’язку та пільгових перевезень на залізничному транспорті окремих категорій громадян Розівської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки»(далі - Програма), що додається.

 

2. Передбачати асигнування на реалізацію Програми, виходячи із загального обсягу видатків, передбачених на відповідний рік.

 

3. Скасувати рішення селищної ради від 24.12.2020 №10 «Про затвердження «Програми компенсації послуг зв’язку та пільгових перевезень на залізничному транспорті окремих категорій громадян Розівської селищної ради на 2021-2023 роки».

 

4. Відділу соціального захисту населення селищної ради прозвітувати про виконання «Програми компенсації послуг зв’язку та пільгових перевезень на залізничному транспорті окремих категорій громадян Розівської селищної ради на 2021-2023 роки» за 2021 рік у І кварталі 2022 року.

                                                                             

5. Відділу соціального захисту населення селищної ради звітувати про виконання «Програми компенсації послуг зв’язку та пільгових перевезень на залізничному транспорті окремих категорій громадян Розівської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки» щороку.

 

6. Рішення набирає чинності з 01.01.2022 року.

 

7.   Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, законності, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики та економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку.

 

 

Селищний голова                                                             Світлана НЕСТЕРЕНКО

 

 

 

                                                                                                 ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                          рішення селищної  ради

 29.10.2021 №8

                                                                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

компенсації послуг зв’язку та пільгових перевезень на залізничному транспорті окремих категорій громадян Розівської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

смт Розівка

2021 рік

 

 

 

 

Зміст

Програми компенсації послуг зв’язку та пільгових перевезень на залізничному транспорті окремих категорій громадян Розівської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки

 

 

  1. Паспорт Програми.

 

  1. Загальні положення.

 

  1. Мета і основні завдання Програми.

 

  1. Напрями виконання Програми.

 

  1. Фінансове забезпечення Програми.

 

  1. Контроль за ходом виконання Програми.

 

  1. Очікувані результати виконання Програми.

 

  1. Перелік заходів Програми.

 

Перелік окремих категорій громадян та кількість осіб Розівської селищної територіальної громади, які мають право на пільги відповідно до законодавства (станом на 01.10.2021 року в ЄДАРП у відділі соціальних гарантій державних соціальних допомог (смт. Розівка)  управління соціального захисту населення Пологівської райдержадміністрації ) (додаток 1).

 

Орієнтовні обсяги та джерела фінансування Програми (додаток 2).

 

 

 

І. Паспорт Програми

 

1.

Ініціатор розроблення програми

Розівська селищна рада Пологівського району Запорізької області

 

2.

Підстава для розроблення Програми

Закони України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про соціальний захист дітей війни», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні», «Про охорону дитинства», «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»,

3.

Розробник Програми

Відділ соціального захисту населення Розівської селищної ради

 

4.

Відповідальний виконавець Програми

Відділ соціального захисту населення Розівської селищної ради

 

5.

Учасники Програми

Відділ соціального захисту населення Розівської селищної ради, фінансовий відділ селищної ради, відділ бухгалтерського обліку та звітності селищної ради

6.

Терміни реалізації Програми

2022 -2024 роки

7.

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Бюджет Розівської селищної територіальної громади

8.

Загальний орієнтований обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього

на 2022 рік -53 000  грн.,

на 2023 рік -53 000  грн.,

на 2024 рік -53 000 грн.,

 

всього: 159 000 грн

 

ІІ. Загальні положення

 

Програма компенсації послуг зв’язку та пільгових перевезень на залізничному транспорті окремих категорій громадян Розівської селищної територіальної громади  на 2022-2024 роки (далі – Програма) направлена на забезпечення права окремих категорій громадян на пільги.

Програма розроблена відповідно до Бюджетного Кодексу України, враховуючи Закони України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про соціальний захист дітей війни», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про реабілітацію інвалідів України», «Про охорону дитинства», «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування», постанови Кабінету Міністрів України від 29 січня 2003 року № 117 «Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги».

Згідно з Законом України «Про залізничний транспорт» пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, забезпечують перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на залізничному транспорті приміського сполучення. Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зобов'язані надати перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення пасажирів та перевезення пасажирів за регульованими тарифами, компенсацію відповідно до Закону.

Перелік окремих категорій громадян, які мають право на пільговий проїзд залізничним транспортом приміського сполучення відповідно до чинного законодавства представлений у додатку 1 до цієї Програми.

Стаття 91 Бюджетного кодексу України передбачає видатки з місцевого бюджету на місцеві програми соціального захисту окремих категорій населення та компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Дана Програма пропонується для затвердження Розівською селищною радою з метою забезпечення пільгового проїзду соціально незахищених верств населення Розівської селищної територіальної громади та відшкодування вартості за встановлення телефону та знижки на абонентську плату за користування телефоном пільговим категоріям громадян.

                              

ІІІ. Мета і основні завдання Програми

 

Метою Програми є забезпечення реалізації прав окремих категорій громадян на пільговий проїзд на залізничному транспорті загального користування приміського та міжміського сполучення та відшкодування компенсаційних виплат регіональній філії «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» за перевезення приміським та міжміським  залізничним транспортом загального користування окремих пільгових категорій громадян; відшкодування вартості встановлення телефону та знижки на абонентську плату за користування телефоном пільговим категоріям громадян Розівської селищної територіальної громади за рахунок коштів бюджету селищної територіальної громади.

Програма направлена на забезпечення безперешкодного права пільгового проїзду та послуг зв’язку окремих категорій громадян, які мають право на пільги згідно діючого законодавства.

Основними завданнями Програми є:

зниження соціальної напруги серед населення;

відшкодування збитків, пов’язаних з наданням послуг перевезення  пільговим категоріям громадян;

відшкодування збитків, пов’язаних з наданням послуг  зв’язку пільговим категоріям громадян.

 

ІV. Напрями виконання Програми

 

Станом на 01.10.2021 року у відділі соціальних гарантій державних соціальних допомог (смт. Розівка)  управління соціального захисту населення Пологівської райдержадміністрації на обліку в Єдиному автоматизованому Державному реєстрі перебуває 1751 особа, яка має право на пільговий проїзд  залізничним транспортом, з них: 

дітей війни – 537;

осіб з інвалідністю внаслідок війни – 15;

учасників бойових дій – 124 ( в т.ч. учасників АТО – 85),

учасників війни – 54;

членів сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни –17;

батьки загиблих військовослужбовців - 2;

осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю -278 (в т.ч. дітей – 13);

ветеранів праці – 643;

багатодітних сімей – 58 ( дітей у багатодітних сім’ях - 197);

громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЄС- 23.

Станом на 01.10.2021 року на території Розівської селищної ради  9 осіб  фактично і постійно користуються правом на пільгу послуг зв’язку.

Громадяни повинні користуватися правом на пільги. Стаття 91 Бюджетного кодексу України передбачає видатки з місцевого бюджету на місцеві програми соціального захисту окремих категорій населення.

Програму передбачається виконати протягом 2022-2024 років.

 

V. Фінансове забезпечення Програми

 

            Фінансування селищної Програми відповідно до переліку окремих категорій громадян та кількості осіб Розівської селищної територіальної громади, які мають право на пільговий проїзд залізничним транспортом загального користування відповідно до  законодавства (додаток 1) та надання пільг на  послуги зв’язку відповідно до переліку окремих категорій громадян та кількості осіб Розівської селищної територіальної громади, які мають право на відшкодування вартості встановлення телефону та знижки на абонентську плату за користування телефоном відповідно до чинного законодавства, здійснюється за рахунок коштів бюджету Розівської селищної територіальної громади у межах обсягів асигнувань передбачених в бюджеті Розівської селищної територіальної громади на відповідний бюджетний рік. Орієнтовні обсяги та джерела фінансування Програми приведено у додатку 2.

 

VI. Контроль за ходом реалізації Програми

 

Контроль за виконанням Програми здійснюється постійною  комісією селищної ради з постійні комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, законності, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики та економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку

 

VII. Очікувані результати виконання Програми

 

Програма дасть змогу забезпечити соціальний захист та соціальне забезпечення права на пільги окремих категорій громадян Розівської селищної територіальної громади з послуг зв’язку та перевезення залізничним транспортом приміського  та міжміського сполучення. 

 

VIII. Перелік заходів і завдань Програми

з/п

     Найменування заходів

     Виконавці

Термін виконання

1

2

3

4

1.1

пільгове перевезення залізничним транспортом загального користування приміського сполучення

Розівська селищна рада, відділ соціального захисту населення селищної ради

2022-2024 роки

1.2

пільгове перевезення залізничним транспортом загального користування міжміського сполучення

Розівська селищна рада, відділ соціального захисту населення селищної ради

2022-2024 роки

1.3

пільги послуг зв’язку (відшкодування вартості встановлення телефону та знижки на абонентську плату за користування телефоном

Розівська селищна рада, відділ соціального захисту населення селищної ради

2022-2024 роки

 

 

Секретар селищної ради                                                         Наталя БРИЦЬКА

 

Додаток 1

до селищної Програми компенсації послуг зв’язку та  пільгових перевезень на залізничному транспорті  окремих категорій громадян Розівської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки

(розділ V)

 

Перелік окремих категорій громадян та

кількість осіб Розівської селищної територіальної громади, які мають право на пільги відповідно до законодавства (станом на 01.10.2021 року в ЄДАРП у відділі соціальних гарантій державних соціальних допомог (смт. Розівка)  управління соціального захисту населення Пологівської райдержадміністрації )

 

№ з/п

Категорії пільговиків

Кількість осіб по

Розівській селищній раді

1.

Учасники бойових дій

124

2.

Особи з інвалідністю війни I, II, III груп

15

3.

Учасники війни

54

5.

Члени сімей загиблих  померлих ветеранів

війни

17

6.

Діти  війни

537

 

7.

Постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 категорії, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС - 2 категорії

23

8.

Батьки військовослужбовців, які загинули чи померли або пропали безвісти під час проходження військової служби

2

9.

Багатодітні сім’ї (в т.ч. діти у багатодітних сім’ях )

58 (197)

10.

 Особи з інвалідністю: 1, 2, 3 групи

278

11.

Ветерани праці

643

 

ВСЬОГО :

1751

 

 

Секретар селищної ради                                                         Наталя БРИЦЬКА

 

Додаток 2

до селищної Програми компенсації

послуг зв’язку та пільгових перевезень

на залізничному транспорті окремих  

категорій  громадян Розівської

селищної територіальної громади на 2022-2024 роки

(розділ V)

 

Орієнтовні обсяги та джерела фінансування Програми

 

 

№ п/п

 

Зміст заходу

 

Відповідальні  

виконавці

Термін

виконання

Орієнтовні обсяги фінансування   з

бюджету Розівської селищної територіальної громади

(тис. грн)

2022

2023

2024

Разом

1.1

 

 

Пільгове перевезення залізничним транспортом загального користування приміського сполучення

Розівська селищна рада, відділ соціального захисту населення селищної ради

2022-2024

 

28,000

28,000

28,000

84,000

1.2

пільгове перевезення залізничним транспортом загального користування міжміського сполучення

Розівська селищна рада, відділ соціального захисту населення селищної ради

2022-2024

 

18,000

18,000

18,000

54,000

1.3

пільги послуг зв’язку (відшкодування вартості встановлення телефону та знижки на абонентську плату за користування телефоном

Розівська селищна рада, відділ соціального захисту населення селищної ради

2022-2024

 

7,000

7,000

7,000

21,000

2.

Всього (тис. грн)

 

2022-2024

53,000

53,000

53,000

159,000

 

Секретар селищної ради                                                                     Наталя БРИЦЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь