Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

Балковий міст через Дніпро відкриється цього року

Дата: 20.10.2021 13:52
Кількість переглядів: 420

Фото без опису

У Запоріжжі, за програмою «Велике будівниутво», потужними темпами зводять автотранспортна магістраль через Дніпро у м. Запоріжжя.

 

Вже цього року підрядники обіцяють повністю відкрити проїзд балковим мостов, що веде з правого берега Дніпра на острів Хортиця. Зараз мостобудівниками проводяться роботи з бетонування другої захватки плити проїзду естакади з боку Хортицького району (Споруда№3-н), довжиною 38, 5 п.м. Для чого планується використати майже 230 куб.м бетону. Процес влаштування залізобетонної плити проїзної частини Споруди №3-н складається з бетонування 8-ми захваток, загальною протяжністю 381,5 п.м. Паралельно з цим, на Споруді №5-н (з’їзд з балкового мосту на о. Хортиця) проводяться підготовчі роботи до бетонування останньої ділянки плити проїзної частини, а саме: 8-ї та 9-ї захваток, загальною довжиною 53 п.м.

 

Тим часом на підході до вантового мосту з боку Прибережної магістралі розпочались роботи з укладання гусасфальту.  Це високоякісне асфальтне покриття, що використовується в усіх країнах Європи та світу для влаштування на мостових спорудах.

 

Гусасфальт не пропускає вологу, завдяки чому зберігає металеві конструкції від корозії. Також гусасфальт є гнучким матеріалом, що впливає на його довговічність. Саме ці його властивості особливо прийнятні для будівництва мостів.

 

Проте, процес влаштування гусасфальту досить повільний — близько 70 метрів на годину. Не зважаючи на це, на підході до мосту вже влаштовано понад 500 кв. м дорожнього покриття. Роботи тривають надалі.

Повністю закінчити будівництво запорізьких мостів будівельники обіцяють у другій половині 2022 року. Щоб встигнути в терміни, роботи тривають цілодобово, а понад 500 осіб працюють у три зміни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь