A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

Мрії здійснюються!

Дата: 13.10.2021 08:30
Кількість переглядів: 625

Фото без описуМенеджер проєкту Бузинко Г. В.

Проєкт Eco-Touch Creative Hubs (з укр. «Екологічний дотик») – клас під відкритим небом реалізується за підтримки Фонду «Об’єднання» за програмою розвитку локальних ініціатив 2021 при співфінансуванні Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program та Розівської селищної ради. Реалізація нашого проєкту вийшла на фінішну пряму. Як воно було та де знаходиться наш «клас просто неба», ми розповімо у нашій статті.

Почнемо з самого початку... Ще у далекому 2018 році Карнаух Оленою, Алєксєєвой Анною та Федорченко Кариною було розглянуто ідею щодо окультурення нашого внутрішнього подвір'я закладу. Вона усім запала у душу та не давала спокою ще довгих 1,5 роки. Адміністрацією закладу та членами учнівського самоврядування у 2020-2021 н.р. було створено «макет» майбутнього проєкту, який достойно був представлений на конкурсі й отримав друге місце за кількістю балів від журі. Підсумок каже сам за себе: це все результат нашої командної роботи! Хто б міг подумати, що наша мрія зможе здійснитися та ще й найближчим часом?

Відкритий майданчик – це креативний простір для реалізації учнівських проєктів, простір для навчання, підготовки та реалізації освітніх та соціальних проєктів, проведення тренінгів, майстер-класів, воркшопів. Актуальним є спорудження майданчику в умовах пандемії та карантинних заходів для збереження здоров'я дітей та педагогів. Відкриття класу під відкритим небом навчить роботі у неформальних умовах як вчителів, так й учнів. Адже «Нова українська школа» потребує суттєвих змін в організації освітнього процесу.

Створення таких «відритих класів» є успішним досвідом багатьох європейських країн. Такі креативні хаби як «Eco-Touch» Creative Hubs – клас під відкритим небом – це чудова та безпечна альтернатива шкільним кабінетам.

Усі з натхненням поринули у цей процес! Найтяжча робота (демонтаж старого асфальту, фундамент, майбутньої альтанки її збір і кровельні роботи) лягла на плечі наших робітників Грицули М.Д. і Коваля В.М. на допомогу їм приходив водій шкільного автобуса Сільченко В. І.. Тротуарну плитку якісно вкладав батько наших учнів Міщенко В. Ю.. Декоративну частину виконували наші «феї чистоти» Фесенко Л. А., Короткова Л. Ю., Шаврова Л. М., Попова В. В., а ландшафтним дизайном займалися члени шкільного парламенту Смоляна Є. та Бублєєва В. Рахом з директором Сачли Л. О. Висадку квітів та вічнозелених рослин разом з дорослими здійснювали і учні закладу, які з радістю робили свою справу. Вчителі Вертійко П. В., Тесленко Ю. А., Зуєва Л.О., Бучко О. П., Куєвда О. В. та Мандрика Т. П. разом з учнями приводили територію до порядку. Волонтерити намагалися всі учасники освітнього процесу, адже в короткий термін потрібно було виконати колосальний обсяг роботи.

Наш «Eco-Touch Creative Hubs» має сучасний, екологічний і привабливий вигляд, який складається з кількох локацій. Перша локація - це альтанка зі столом-трансформером та лавами. Знаходячись у ній, діти розвиватимуть критичне мислення та оздоровлюватимуться. Альтанка є центром всього облаштованого простору.

Над створенням проєкту працювало чимало людей: хтось допомагав ділом, хтось матеріалом, а хтось словом. Висловлюємо слова подяки всім, хто долучилися до реалізації нашого проєкту Eco-Touch Creative Hubs (з укр. «Екологічний дотик») – клас під відкритим небом. За вивіз сміття, підвіз ґрунту та надання трамбувальної системи, за оперативність в роботі висловлюємо вдячність Коваленку В.І., Тислицькому С.О., Коху С. Р. та КП «Розівський комунгосп». Щира подяка за додаткову фінансову допомогу Поліщук С.В., Фішер О. В. та Фішер М.А. за надання цементу для фундаменту майбутньої альтанки. Висловлюємо вдячність Кротінову І.В., Карнауху М.М. та Розівській дослідній станції ІЗК НААНУ за допомогу в організації робіт ,особливо вдячні Бикову А. О. за висотні роботи на даху альтанки. Колективу «Нової пошти», який вчасно доставляв товари й надавав нам якісний сервіс, ми шлемо свої слова вдячності. Безмежно вдячні випускниці закладу Герт Олександрі за розробку та виготовлення логотипу нашого хабу, який розміщено в самому «серці» альтанки.

Як добре, що на допомогу до нас вчасно приходять небайдужі благодійники та допомагають нам не тільки виконати, а й перевиконати намічений нами план роботи. На вирішення багатьох проблем та питань закладу ми неодноразово звертаємось до директора ТОВ «Прогрес» Пенгрина Ярослава Йосиповича. Так і цього разу Ярослав Йосипович не відмовив у проханні надання граншлаку для укладання тротуарної плитки та створенні креативних локацій нашого проєкту. До другої локації «Магічний куб» (дякуємо за ідею Олександру Остапчуку м.Тернопіль) було докладено чимало зусиль. Хочемо висловити свою вдячність Ярославу Йосиповичу та робітникам ТОВ «Прогрес» за втілення ще одної мрії: створення вищезгаданої локації для практики новітньої методики «урок в кубі», щоб покращувати сферу надання освітніх послуг та подарувати дітям незабутні емоції під час уроку. Ярослав Йосипович допоміг нам у створенні третьої локації «Куточок для відпочинку» (лава, полички для квітів та криниця). Діти просто в захваті, що є місце, де можна посидіти і помріяти.

Остання локація «Еко» – це озеленення, яке відіграє важливу роль: доповнює експозицію хабу та позитивно впливає на всіх учасників освітнього процесу. На цікаві думки в куточку здобувачів освіти спонукають квіти, які нам подарувала Міщенко Н. І. та співфінансувала Габіда О. В.. Своїми чарівними осінніми кольорами квіти милують око та покращують настрій.

Також, ми не забуваємо про досвідчену, енергійну, креативну і просто гарну людину без якої проєкт просто не зміг реалізуватися – директор нашого закладу Сачли Любов Олександрівна. Дякуємо за все те, що Ви робили протягом проєкту! Завдяки наполегливій праці цієї людини проєкт має право на життя. Любов Олександрівна завжди підтримує нас у будь-яких починаннях! Вона допомагала нам у кожному етапі: планувала з нами макет проєкту; долучилася до створення ландшафту; висаджувала рослини; за моєї відсутності брала керівну роль на себе і розв'язувати всі посталі перед нею проблемні питання. Величезне Вам дякую!

Ми висловлюємо безмежну вдячність Антощуку Ю. В. – голові благодійного Фонду «Об’єднання» та Нестеренко С. А. – голові Розівської селищної ради за те, що допомогли у реалізації нашого проєкту. Ви довели нам, що мрії здійснюються!

Ми вдячні безмежно всім і кожному, хто був залучений до реалізації нашого Eco-Touch Creative Hubs (з укр. «Екологічний дотик») – клас під відкритим небом. Бажаємо, щоб цей проєкт сприяв розвитку нових форм освіти у громаді, практичному застосуванню в освітній діяльності закладу, створенню креативних соціальних і освітніх проєктів учнями закладу, проведенню тренінгів, майстер-класів, воркшопів за різними вподобаннями, підтримці ініціатив, які сприятимуть розвитку креативного та критичного мислення в учнів та педагогів.

P.s.: Створеним «відкритим класом» можуть користуватись всі учасники освітнього процесу, лідери учнівського самоврядування, учасники громадських, молодіжних організацій громади та інші. Далі більше



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь