A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

ДВА БЕРЕГИ З'ЄДНАНО: БУДІВЕЛЬНИКИ ПОВНІСТЮ ЗМОНТУВАЛИ ПЕРШИЙ ВАНТОВИЙ МІСТ ЧЕРЕЗ ДНІПРО

Дата: 07.10.2021 13:03
Кількість переглядів: 205

Сьогодні голова Запорізької ОДА Олександр Старух відвідав локацію реалізації найбільшого проєкту програми Президента України "Велике будівництво" - запорізькі мости. Очільник регіону оглянув стан спорудження вантового мосту з о. Хортиця до лівої частини міста Запоріжжя. 

  • Ми разом з вами сьогодні пройшлися змонтованим мостом та на власні очі переконалися, що два береги дійсно з'єднані, - прокоментував візит Олександр Старух. 

Зазначимо також, що вже відкрито рух з Хортицького району на острів Хортиця. Повністю закінчити будівництво запорізьких мостів будівельники обіцяють у другій половині 2022 року. 

За словами представника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Олександра Горбаня, вже об'єднані всі секції верхової частини споруди №10. Йде монтаж тротуарної плити. Потім будівельники перейдуть до монтажу вантів. Наразі в Кривій Бухті вже в наявності 38 вантів. Найближчими днями довезуть ще 10 для повного комплекту. На цій частині мосту будівельники планують застосовувати тільки нові ванти, що мають сертифікат якості. Коли ванти змонтують, розпочнеться повне опускання споруди на основу та фінальне покриття мосту асфальтом.  

Окремим питанням, яке потрібно вирішити, щоб добудувати мости, є проблема 14 самобудов на о. Хортиця. Планувалося, що власники тих домівок отримають компенсацію, але з'ясувалося, що ці будинки є незаконними і відселити звідти людей міська влада мала ще в 2007 році. Обласна державна адміністрація не має повноважень щодо цього, але пропонує м. Запоріжжя виділити кошти на компенсацію через міську програму, а потім отримати їх від держави.  

  • Це складна історія, яку місто мало вирішити багато років тому. Ми як обласна влада таких повноважень не маємо, але готові надати всю необхідну підтримку міській раді, - прокоментував це питання голова Запорізької ОДА Олександр Старух.  

Крім того, очільник регіону зазначив, що Запорізька область продовжує реалізацію програми Президента України "Велике будівництво" та активно готує проєкти на наступний рік. Так, Мінрегіон вже погодив 24 ініціативи. Серед них проєкти м. Запоріжжя, м. Бердянськ, м. Мелітополь, Запорізького, Василівського та Пологівського районів. На черзі доопрацювання ще 5 проєктів. Всього планується подати близько 30 заявок.  

  • Нові вимоги більш жорсткі, ніж минулого року. Понад дві третини всіх ініціатив по всій країні повернули на доопрацювання. Ми разом з громадами доклали зусиль та покращили якість проєктів, і тепер ми маємо 24 погоджені ініціативи, - додав Олександр Старух. 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь