Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

Новий навчальний рік стартував!

Дата: 01.09.2021 12:55
Кількість переглядів: 349

Фото без описуПозаду велика копітка праця та всі хвилювання:  новий 2021-2022 навчальний рік стартував! У школах нашої  Розівської селищної ради  за парти сіли 805 учнів, з них 80 – першокласників, яких у світ знань ведуть 88 вчителів. Планується також робота 8 груп продовженого дня для 219 дітей.

 

З яким настроєм ми переступили шкільний поріг, як підготувалися до непростого нового навчального року, що попереду? Усі ці питання обговорено 28 серпня на традиційній серпневій конференції працівників освіти…

 

На заході були присутні керівники навчальних закладів нашої громади та їхні заступники, а також представниця Державної служби якості освіти України в Запорізькій області, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту Інна Бугарь, яка провела лекцію на тему: «Внутрішня й зовнішня системи забезпечення якості освіти».  

 

На початку слово взяв директор КНП «Розівський ЦПМСД» Олександр Яловець, який особливо наголосив на важливості вакцинації працівників освіти для профілактики та боротьби з COVID-19.

 

Начальник відділу освіти, молоді, спорту та культури Сергій Яновський звернув увагу учасників конференції на те, що згідно з вимогами чинного законодавства, у разі встановлення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти, де вакциновані менше 80% персоналу.

 

На жаль, доводиться констатувати: на сьогодні, на території громади щеплено лише 50% освітян. Залишається сподіватися, що до моменту прогнозованого погіршення рівня епіднебезпеки, працівники закладів освіти активізуються для вакцинації, щоб захистити, у першу чергу, себе і свої родини, і щоб наші учні змогли й надалі відвідувати заклади освіти, а не переходити на дистанційну форму навчання!  

 

 Під час конференції обговорено також головні аспекти впровадження якісної освіти в навчальних закладах, проаналізовано виконане, відзначено досягнуте, визначено проблеми та шляхи їх подолання.

 

До слова, у всіх закладах освіти нашої громади традиційно було перевірено  стан готовності до нового навчального року. Приємно відзначити, що їхня підготовка - на належному рівні:

  • оновлені приміщення шкіл громади, створено нові освітні простори;
  • проведено роботу з обробки дерев’яних конструкцій дахів вогнетривкими сумішами (для цього з бюджету виділено 290,5 тис. грн);
  •  закуплено обладнання, меблі для перших класів на  загальну суму 562,4 тис. грн, з них - за рахунок субвенції з Державного бюджету профінансовано 310,6 тис. грн, за кошти громади – 251,8 тис. грн;
  • додатково  виділено кошти на придбання кухонних витяжок для харчоблоків Новозлатопільського НВК та Вишнюватського садочка «Веселка», а також - на ремонт піддашку Зорянського НВК І-ІІІ ступенів, на облаштування ганків Солодководненського НВК, Розівського дитячого ясел-садочка «Сонечко», на ремонт харчоблоку Розівського ОЗЗСО.

 

Таким чином, завдяки злагодженій співпраці, усі заклади освіти Розівської селищної ради до нового навчального року цілком готові! 

           

  Також визначено, що до кінця поточного року, крім пільгової категорії учнів, що харчуються безкоштовно відповідно до законодавства, додатково, за кошти громади, продовжать харчуватися учні  1-4 класів; діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в звичайних класах;         учні 5-11 класів із родин, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; діти із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах; діти учасників АТО, ООС.

 

Прийнято  також спільне рішення щодо структури начального року за семестрами з визначеними канікулярними періодами: тиждень восени, два тижні взимку, тиждень навесні.

 

А насамкінець, хочеться щиро подякувати всім причетним за належну підготовку до нового навчального року, велику копітку працю! Попри усі труднощі та загрози, побажати всім педагогам, працівникам закладів освіти громади, школярам та їхнім батькам -  вдалого навчального року, міцного здоров’я, нових творчих досягнень та успіхів у всіх добрих починаннях на благо розвитку нашої громади, її активного майбутнього!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь