A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

Селищна програма «Питна вода» на 2021 рік

Дата: 16.07.2021 10:32
Кількість переглядів: 264

 

УКРАЇНА

РОЗІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

РОЗІВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Десята позачергова сесія  

восьмого скликання

РIШЕННЯ

      28.05.2021

смт  Розівка

                               № 10

 

 

Про затвердження селищної

програми «Питна вода на

2021 рік»

 

        Керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши лист КП «Облводоканал» ЗОР від 03.03.2021 № 02/0428, з метою належного функціонування свердловин Розівського цеху водопостачання КП «Облводоканал» ЗОР, що надає послуги з водопостачання населеним пунктам Розівської селищної територіальної громади, Розівська селищна  рада Розівського району Запорізької області

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити селищну Програму «Питна вода на 2021рік» (додається).

 

2. Визначити, що джерелом фінансування селищної цільової програми є бюджет селищної територіальної громади в сумі 200,00 тис. грн.

 

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально - економічного розвитку, та з питань розвитку інфраструктури, комунальної власності, житлово-комунального господарства та благоустрою.

 

 

 

Селищний голова                                                            Світлана НЕСТЕРЕНКО

 

 

 

                                                                     

ЗАТВЕРДЖЕНО

          рішення селищної ради

28.05.2021 №10

Селищна програма

«Питна вода» на 2021 рік

 

  1. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

Станом на 01.01.2021 року послуги з  централізованого водопостачання для смт Розівка, с. Луганське, с. Першотравневе та с. Зоряне Розівської селищної ради надає Розівський експлуатаційний цех водопостачання Комунального підприємства «Облводоканал» Запорізької обласної ради.

Централізованим водопостачанням забезпечено 1663 домоволодінь, з них: в смт Розівка - 1400, с. Луганське - 93, с. Першотравневе – 83, с. Зоряне – 87.

З настанням літнього періоду часто абоненти потерпають від перебоїв у водопостачанні, які спричинені з одного боку зношеністю мереж та обладнання цеху водопостачання, а з іншого боку – несанкціонованим відбором води з мережі.

КП «Облводоканал» Запорізької обласної ради через обмеженість інвестицій, дефіцитом фінансових ресурсів, невідповідністю тарифів фактичним витратам підприємства на видобування та транспортування води не має змоги самостійно здійснювати своєчасний ремонт та заміну зношеного обладнання.

Однією зі складових частин, в технологічному процесі видобутку води, що призводять до перебоїв у водопостачанні, є стан водопідйомного обладнання – водопідйомних колон на двох свердловинах Розівського експлуатаційного цеху водопостачання. Труби водопідйомних колон мають численні раковини стінок, які працівники Розівського цеху водопостачання вимушені постійно заварювати металевими накладками, але це не покращує стан водопідйомних колон, а навпаки створює загрозу повного руйнування системи водопідйомних колон, що може призвести до виходу з ладу всієї свердловини та унеможливить її подальшу експлуатацію.

З урахуванням подальшого старіння і нарощування темпів фізичного зносу обладнання свердловин це може призвести до неконтрольованих процесів та може призвести до повної зупинки водопостачання.

 

 

  1. Визначення мети Програми

Метою Програми є покращення стану забезпечення населення селищної ради питною водою нормативної якості, підвищення ефективності та надійності її функціонування системи централізованого водопостачання і як наслідок, поліпшення на цій основі стану здоров’я населення та покращення соціально-економічної ситуації.

 

 

  1. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблем, які перешкоджають забезпеченню населення селищної ради якісною питною водою

Централізоване водопостачання як підгалузь житлово-комунального господарства втрачає свою економічну привабливість для інвестицій, знижується престиж та професійний рівень працівників галузі.

Невдоволення населення умовами та якістю водозабезпечення та водовідведення зростає.

Частково проблему передбачається розв’язати шляхом фінансування Розівською селищною радою придбання водопідйомних колон для двох свердловин Розівського цеху водопостачання КП «Облводоканал» ЗОР.

 

 

  1. Завдання та заходи виконання Програми

Виконання Програми здійснюється за таким завданням:

спрямування коштів до КП «Облводоканал» Запорізької обласної ради для придбання водопідйомних колон для двох свердловин Розівського цеху водопостачання.

На виконання зазначеного заходу Програмою передбачаються  кошти місцевого бюджету Розівської селищної територіальної громади в обсязі 200,00 тис. грн.

 

 

  1. Орієнтовні обсяги фінансового забезпечення виконання Програми

№ з/п

Найменування заходів

Відповідальні за виконання, виконавці

Орієнтовний обсяг фінансування тис. грн

Всього

2021 рік

1

Фінансування придбання водопідйомних колон (бурових труб) КП «Облводоканал» ЗОР для Розівського цеху водопостачання

Розівська селищна рада

 

КП «Облводоканал» Запорізької обласної ради

 

200,000

 

200,000

 

  1. Етапи виконання Програми

Виконання цієї програми здійснюється одноразово, у можливо стислі терміни з дати прийняття цієї програми.

  1. Завдання та заходи Програми

Завданнями Програми є:

раціональне використання джерел питного водопостачання;

сприяння розвитку комунального підприємства «Облводоканал» Запорізької обласної ради, в особі Розівського цеху водопостачання.

 За цими завданнями передбачається фінансування селищною радою придбання для Розівського цеху водопостачання водопідйомних колон для двох свердловин.

 

  1. Фінансове забезпечення реалізації Програми

Фінансування заходів Програми передбачається здійснювати за рахунок коштів місцевого бюджету.

 

  1. Координація та контроль за виконанням Програми

Контроль за виконанням Програми покладений на постійну комісію селищної ради селищної ради з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально - економічного розвитку.

Координація виконання Програми покладена на відділ                             житлово-комунального господарства та благоустрою Розівської селищної ради.

Інформація Відділу житлово-комунального господарства та благоустрою Розівської селищної ради про хід виконання Програми та ефективність реалізації її заходів заслуховується на черговій сесії селищної ради або згідно з графіком роботи селищної ради.

Контроль за використанням бюджетних коштів, спрямованих на забезпечення виконання Програми, здійснюється у встановленому порядку.

  1. Очікувані результати

Виконання цієї Програми селищною радою дасть можливість:

 

1) забезпечити безперебійне водопостачання населених пунктів територіальної громади водою;

2) підвищення надійності та ефективності роботи системи водопостачання;

3) підвищення якості надання послуг населенню з питного водопостачання Розівським цехом водопостачання КП «Облводоканал» ЗОР;

4) покращення санітарно-епідеміологічної ситуації щодо забезпечення населених пунктів селищної ради питною водою та зниження на цій основі рівня захворюваності населення;

5) знизити рівень витрат матеріальних та енергетичних ресурсів у процесі питного водопостачання.

 

 

 

Секретар селищної ради                                                               Наталя БРИЦЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь