Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

У коридорах влади

Дата: 12.08.2021 08:27
Кількість переглядів: 465

Фото без описуФото без опису

Визначити пріоритети та рухатися вперед!

      Так, лише однією констатацією проблем не обмежилися учасники зустрічі голови Пологівської райдержадміністрації Артура Крупського з активом Розівської територіальної громади, яка відбулася 9 серпня 2021 року в приміщенні Розівської селищної ради.

Серед присутніх на заході - заступник голови Пологівської райдержадміністрації Юлія Симоненко, Розівський селищний голова Світлана Нестеренко, заступники селищного голови Олена Тислицька та Віктор Новоселецький, секретар селищної ради Наталя Брицька, а також представники від депутатського корпусу громади: Людмила Калінчук, Анатолій Сергієнко, Наталя Будник, староста Новозлатопільського старостинського округу Сергій Ремига, керівники закладів охорони здоров’я Олександр Яловець та Світлана Богославська, директор ТОВ «Злагода» Володимир Халімонов, помічник народного депутата О.Пономарьова Володимир Попов.

На початку зустрічі Світлана Нестеренко озвучила основні проблеми громади, серед яких: вирішення питання утилізації побутових відходів та виготовлення необхідної документації, утримання медичних закладів, а саме вторинної ланки медицини, забезпечення населення громади питною водою, ремонт доріг. 

Голова райдержадміністрації Артур Крупський у своєму виступі окреслив своє бачення проблем території, серед яких природні, фінансові та демографічні посідають чільне місце. Зупинився на етапах реформи децентралізації та завданнях, які стоять перед райдержадміністрацією на фінальному етапі її завершення, а саме:створення умов для ефективної взаємодії між органами державної влади та місцевого самоврядування, забезпечення контрольних функцій райдержадміністрації за виконанням громадами законодавства України, координація дій органів місцевого самоврядування. Зосередив увагу присутніх на необхідності здійснення оборонної роботи та роботи у сфері цивільного захисту населення.

Основними завданнями райдержадміністрації Артур Крупський бачить надання всебічної допомоги громадам щодо проведення всіх етапів інвентаризації землі, лісосмуг, виготовлення технічної документації, діквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, придбання необхідної техніки на умовах співфінансування.

Доповідач також зупинився на проблемах освіти й охорони здоров’я, питаннях оптимізації роботи закладів. Особливу увагу звернув на стан дорожнього покриття та охарактеризував цю ситуацію  в районі та області. Зокрема, у рамках пілотного проєкту, запроваджено взяття кредитів ДП «Місцеві дороги» під гарантію обласного бюджету.

На особливому контролі в області та відповідно в районі -  вакцинація населення, у першу чергу працівників сфери медицини, соцзахисту, педагогічних працівників. Глава району також наголосив на необхідності проведення широкої роз’яснювальної роботи з цього питання. Надзвичайно важливим є також   функціонування вторинної ланки медицини, її фінансування та кадрове забезпечення.

З актуальних питань роботи закладу виступила директор КНП «Розівська районна лікарня» Світлана Богославська. Вона акцентувала увагу на загостренні проблем  фінансування закладу,  дефіциті кадрів, потребують ремонту система опалення та сама будівля.

За підсумками обговорення присутні окреслили основні напрямки роботи та етапи вирішення нагальних проблем території.

Під кінець зустрічі Володимир Попов презентував голові райдержадміністрації книгу «Історія рідного краю».

Вона твориться й сьогодні - у непростих викликах, які доводиться крок за кроком наполегливо долати всім загалом!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь