A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розівська селищна рада (офіційний веб-сайт)
Пологівський район Запорізька область

П Р О Г Р А М А Представлення інтересів громади Розівської селищної ради в місцевій асоціації органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області» на 2021 рік

Дата: 19.07.2021 16:07
Кількість переглядів: 274

                                                                   

Фото без опису

УКРАЇНА

РОЗІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

РОЗІВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Третя позачергова сесія

восьмого скликання

РIШЕННЯ

24.12.2020

    смт Розівка

                                   №20

 

 

 

Про затвердження селищної програми «Представлення інтересів громади Розівської селищної ради в  місцевій асоціації органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області» на 2021 рік»

 

Керуючись  п.22 ч.1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 21 Закону України «Про асоціації органів місцевого самоврядування», Бюджетним кодексом України, Розівська селищна рада Розівського району Запорізької області

ВИРІШИЛА:

 

 1. Затвердити  Програму «Представлення інтересів громади Розівської селищної ради в місцевій асоціації органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області» на 2021 рік»  (далі – Програма), що додається.

 

2. Передбачити асигнування на реалізацію Програми, виходячи з загального обсягу видатків на відповідний рік.

 

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну  комісію селищної ради з питань економічної і інвестиційної політики, планування бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку.

 

 

 

 

 

Селищний голова                                                         Світлана НЕСТЕРЕНКО      

 

                                                                                       

 

                                                    

                                             ЗАТВЕРДЖЕНО  

 рішення селищної ради

                                                                            24.12.2020 № 20                                                                                                               

 

П Р О Г Р А М А

Представлення інтересів громади Розівської селищної ради в місцевій асоціації органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області» на 2021 рік

 

  1. Загальні положення

  1. Селищна  Програма «Представлення інтересів громади Розівської селищної ради в місцевій асоціації органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області» на 2021 рік» (далі – Програма) розроблена відповідно до Конституції України, Законів України «Про асоціації органів місцевого самоврядування», «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетного кодексу України.

 

2. Програма визначає членство Розівської селищної ради в місцевій асоціації органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області» з метою подальшого розвитку місцевого самоврядування, захисту прав та законних інтересів територіальної громади, зміцнення інфраструктури, надання високоякісних громадських послуг, охорони громадського порядку, поліпшення екологічного стану, охорони здоров'я, розвитку національних та культурних традицій, підготовки кадрів, пропаганди передового муніципального досвіду, а також реалізує заходи по впровадженню в життя актуальних рекомендацій.

 

  1. Аналіз причин виникнення проблеми

1. Місцеве самоврядування є могутнім потенціалом державотворення. Саме цей інститут відіграє значну роль у поєднанні в єдине ціле інтересів держави, суспільства та особистості, сприяє гармонізації прав і свобод людини і громадянина з інтересами держави та суспільства. Функціонування місцевого самоврядування має бути спрямовано на створення та підтримку сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку людини, надання мешканцям територіальних громад якісних та доступних публічних послуг на основі сталого розвитку дієздатної громади.

2. Метою реформування місцевого самоврядування в Україні є підвищення якості життя людини за рахунок створення умов для сталого розвитку територіальних громад як самостійних та самодостатніх соціальних спільнот, члени яких матимуть можливість ефективно захищати власні права та інтереси шляхом участі у вирішенні питань місцевого значення. Це зумовлює необхідність прийняття Програми.

 

  1. Мета Програми

Головною метою Програми є сприяння розвитку територіальної громади Розівської селищної ради, зростання добробуту людей, залучення громадян до процесу прийняття рішень, захисту законних прав та інтересів членів Асоціації в органах влади та управління, отримання методичної, правової та інформаційної допомоги органам місцевого самоврядування у здійсненні своїх повноважень, сприяння підвищенню підготовки та перепідготовки посадових осіб місцевого самоврядування, підвищенню їх кваліфікації, поширення досвіду діяльності органів місцевого самоврядування з питань соціально-економічного та культурного розвитку.

 

  1. Завдання Програми

  1. Цілі та завдання Асоціації зосереджуються на основній ідеї: захисті законних прав та інтересів членів Асоціації в органах державної влади. З неї логічно випливають два інших компоненти діяльності: підтримка та розвиток місцевого самоврядування в Україні. Для виконання своїх цілей і завдань Асоціація:

       1) представляє та захищає інтереси членів Асоціації у Верховній Раді, Кабінеті Міністрів України та інших органах центральної влади;

       2) розробляє пропозиції щодо внесення змін до законодавчої бази місцевого самоврядування та управління на місцях;

       3) розробляє законопроекти та інші нормативні акти, що стосуються життєдіяльності міст;

       4) розробляє пропозиції до Закону України про Державний бюджет та сприяє їх затвердженню Парламентом України;

        5) надає інформаційну, організаційну та консультативно-експертну допомогу членам Асоціації;

       6) займається розробкою навчальних програм з проблем підготовки муніципальних кадрів;

       7) налагоджує зв'язки з іноземними та міжнародними організаціями, чия діяльність спрямована на вирішення проблем місцевого самоврядування;допомагає містам в налагодженні побратимських зв’язків.

  2. Асоціація регулярно інформує центральні та регіональні органи державної влади, громадськість про проблеми місцевого самоврядування, проблеми міст, а також можливі шляхи вирішення цих проблем.                                     3. Асоціація готує рекомендації з питань подальшого розвитку місцевого самоврядування, захисту прав та законних інтересів територіальних громад, зміцнення інфраструктури міського господарства, надання високоякісних громадських послуг,  розвитку національних та культурних традицій, підготовки кадрів, пропаганди передового муніципального досвіду, а також реалізує заходи по впровадженню в життя своїх рекомендацій.

 

  1. Фінансове забезпечення Програми

Фінансування заходів Програми здійснюється згідно переліку заходів

спрямованих на виконання завдань Програми «Представлення інтересів громади Розівської селищної ради в місцевій асоціації органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області» на 2021 рік» (додаток) за рахунок коштів бюджету селищної територіальної громади із залученням інших джерел фінансування, не заборонених законодавством. Видатки на виконання заходів Програми передбачатимуться при формуванні показників бюджету селищної територіальної громади, виходячи з реальних можливостей.

 

  1. Строки виконання Програми

Дія Програми поширюється на 2021 рік.

 

  1. Очікувані результати виконання Програми

Виконання Програми забезпечить участь Розівської селищної ради в місцевій асоціації органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області».

 

 

  1. Організація, управління та контроль за ходом реалізації Програми

Виконавцем завдань селищної Програми є Розівська селищна рада.

Контроль за виконанням завдань Програми покладається на постійну комісію селищної ради з питань економічної і інвестиційної політики, планування бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку.

 

 

 

 

 

Секретар селищної ради                                                  Наталя БРИЦЬКА

 

 

 

                                                                              

                                              Додаток

                                                                                                                                                                                                    до Програми «Представлення інтересів громади Розівської селищної ради в місцевій асоціації органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області» на 2021 рік»

                                                                                                                                                  

 

ПЕРЕЛІК ЗАХОДІВ

спрямованих на виконання завдань Програми

«Представлення інтересів громади Розівської селищної ради в місцевій асоціації органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області»               на 2021 рік»                  

№ п/п

Найменування заходів

Вид бюджету

Виконавець

Обсяг фінансування заходів

(грн.)

1.

Сплата членських внесків Розівською селищною радою Розівського району  Запорізької області

бюджет селищної територіальної громади

апарат Розівської селищної ради

8277

 

 

Секретар селищної ради                                                               Наталя БРИЦЬКА               


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь